
הדוגמאות הבאות ממחישות את גודל הפוטנציאל לשינוי חברתי שטמון בבוגרות ובוגרי ביה"ס לעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב. סיפורי הצלחה אלה הושגו במאמץ רב ובאמצעים מצומצמים. אנו מאמינים כי בעזרת החממה לשינוי חברתי, הם יהפכו לאחדים מני רבים.
המיזם:
יצירת מסגרת שיקומית מיוחדת מטעם המדינה לנשים עם רקע עברייני ותסמינים נפשיים מורכבים
נטע הנסן, תלמידת תואר שני במסלול לזכויות אדם ומדיניות בבית הספר לעבודה סוציאלית, הבחינה במסגרת תפקידה כממלאת מקום יועצת כלא-קהילה ארצית לתחום הנשים ברשות לשיקום האסיר, כי ישנה קבוצת נשים הנופלות מחוץ לכל מסגרת שיקום קיימת בשל השילוב של עבריינות ותסמינים נפשיים מורכבים על רקע טראומתי. בצעד יוצא דופן, הוקמה ועדה משותפת לשלוש רשויות: הרשות לשיקום האסיר, שירות המבחן למבוגרים ושירות בתי הסוהר, על מנת לבחון יצירת מסגרת חדשה שתיתן מענה אנושי ראוי לנשים האלה ותחסוך למדינה בעלויות אשפוזן או כליאתן. הוועדה, בה שותפה נטע, תגיש בקרוב את מסקנותיה לצורך קידומן במשרדי הממשלה הרלוונטיים וכחלק מיישום מסקנות עבודת הוועדה הבין משרדית לבחינת חלופות כליאה. במידה והמלצות הוועדה יתקבלו, נשים אלו יזכו לראשונה בחייהן בהזדמנות לבית, לשיקומן ולהשתלבות בחברה באופן מיטיב.

נטע הנסן

הלא אבוזיד
המיזם:
הקמת מרכז למיצוי זכויות בשכונת עג'מי כבסיס ליצירת אמון מחודש בין התושבים לרשויות
הלא אבודזיד, בוגרת תואר ראשון ושני בבית הספר לעבודה סוציאלית, הקימה את מרכז מיצוי הזכויות עג'מי בעקבות צורך שעלה מהשטח, בפרט כשהמרכז נפתח ממש עם פרוץ מגפת הקורונה והוצף במבול של פניות בנושאי חל"ת והבטחת הכנסה. מטרת המיזם היא לבנות אמון עם תושבי עג'מי, באמצעות מיצוי זכויות, להתגבר על החששות מהממסד, וכך לפתוח בפני התושבים מרחבים נוספים של אפשרויות בתחומי השכלה, תעסוקה, דיור וכו'. בתוך שנה וחצי הפך מרכז הזכויות לשם דבר בעג'מי והוא מתפתח לכיוונים חדשים, כגון פיילוט של סיוע לדיירים מוגנים לרכוש את הדירה בה הם מתגוררים.
המיזמים:
שביתת נשים כלל ארצית, פרויקט "יותר משלושים", קמפיין האימהות השכולות במגזר הערבי ועמוה הנאבקת במחירי התחבושות ההיגייניות
לאחר סיום התואר הראשון בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת ת"א ובעקבות גל של רצח נשים, יזמו סתיו ארנון ורותי קליין, בוגרות הקליניקה לשינוי מדיניות, את שביתת הנשים הגדולה של 2018. בתוך שבוע הפך הרעיון למחאה ציבורית ארצית סוחפת אליו הצטרפו גופים רבים במגזר הציבורי והפרטי. השביתה נחתמה בהפגנת ענק בכיכר רבין. כעבור שנה יזמו רותי וסתיו גם את מצעד הנשים כהמשך של אותה המחאה וגם את פרויקט "יותר משלושים" בעקבות אונס בת ה-16 באילת. סתיו אף ליוותה את קמפיין האימהות השכולות מהחברה הערבית נגד האלימות והפשיעה הגואה במגזר ואילו רותי הקימה עמותה בשם "לונה" הנאבקת לתיקון מחירי התחבושות ההגייניות בישראל, המהוות מוצר בסיס עבור מחצית האוכלוסייה, אך ללא כל סבסוד מהמדינה.

סתיו ארנון

רותי קליין

המיזם:
הקמת עמותת "אנדומטריוזיס ישראל" הפועלת להעלאת מודעות למחלה הכרונית אנדומטריוזיס הפוגעת באחת מכל עשר נשים
איה ורטהיימר, בוגרת התואר השני במסלול לזכויות אדם ומדיניות בבית הספר לעבודה סוציאלית היא מנכ"לית שותפה בעמותת "אנדומטריוזיס ישראל" הפועלת להעלאת מודעות למחלה אנדומטריוזיס ולשינוי מדיניות, מיצוי זכויות ופיתוח ידע בתחום. בתוך שנתיים בלבד הצליחה העמותה לפרוץ את מחסום חוסר המודעות למחלה בקרב נשים ורופאים, להביא להכרה של משרד הבריאות במחלה כמחלה כרונית וליצירת טופס ייעודי למחלה עבור המבקשות אחוזי נכות בביטוח הלאומי. לעמותה עוד יעדים רבים כגון פיתוח ידע מחקרי וסטטיסטי בתחום הרפואי-טיפולי והחברתי הנוגע למחלה, מאבק למימון שימור פוריות על ידי המדינה לחלק מהחולות, הכנסת המחלה לספר הלקויות של הביטוח הלאומי והמשך העלאת המודעות למחלה בקרב רופאות ורופאים וביניהם רופאים בקהילה, רופאי ילדים (וילדות) ורופאים בחדרי המיון.
איה ורטהיימר